Jeg hedder Steen Lund og er flyvemeteorolog. En flyvemeteorolog er en meteorolog med speciale i vejrudsigter til luftfarten (flyvemeteorologi)

Jeg blev ansat ved flyvevejrtjenesten under Statens Luftfartsvæsen (SLV) i Københavns lufthavn i Kastrup i 1962. Efter endt uddannelse startede jeg som flyvemeteorolog i 1967 og har altså mere end 40 års erfaring.

Mine første vejrudsigter fik jeg lov at lave under udstationering på flådestation Grønnedal i Sydgrønland. Her lavede jeg vejrudsigter til både fly og skibe.
Herefter kom jeg tilbage til flyvevejrtjenesten i Kastrup hvor jeg i en årrække lavede vejrudsigter, primært til luftfarten. Jeg har dog i perioder været udstationeret til flyvevejrtjenesten i Rønne lufthavn (3 år) og flyvevejrtjenesten i Værløse (3 mdr).

I 1992 blev flyvevejrtjenesten i Kastrup flyttet til Meteorologisk Institut på Lyngbyvejen i København, og man dannede DMI. Her arbejdede jeg siden, afbrudt af 2 udstationeringer til Kangerlussuaq (Sdr. Strømfjord, Grønland) i midten af 90’erne.

Jeg har i mange år undervist på Flyveteoriskolen (certifikat til piloter), og har i flere sæsoner undervist på HOF, Hovedstadens Oplysningsforbund (aftenskole i almen meteorologi). Endvidere har jeg undervist på Danmarks Lærerhøjskole og Navigationsskolen i København.
Jeg har i årenes løb besøgt mange sejlklubber og fortalt om sejlervejr, og jeg har skrevet en del meteorologiske artikler til forskellige fagblade, bl.a. Vejret (medlemsblad for Dansk Meteorologisk Selskab), Sejl & Motor, Skoven m.fl.