Contrails

Contrails

Contrails kaldes også for kondensationsstriber og er hvide striber efter jet-fly i stor højde. De skyldes at vanddamp fra flyets jetmotorer fryser til iskrystaller. Contrails opløses normalt efter kort tid, men kan i visse tilfælde observeres på himlen i flere timer.

• • •

Kommentarer:

skrev:
Hej Arne Tak for dine kommentarer på skybillederne. Jeg så desværre først kommentarerne i dag. Hvad angår ”contrails” består de af iskrystaller! Og du har ret i din antaglese! For at få dannet skydråber (senere nedbør) kræves kondensationskerner (små partikler) i atmosfæren. Det er bl.a. derfor vi pga forureningspartikler i større industriområder (Ruhr), kan oplev dannelse af ”SMOG”. Grundet rensning af røgen er problemet dog stærkt reduceret i dag. Når vi taler om dannelse af iskrystaller (contrails) skal vi bruge fryse- eller sublimationskerner, Altså ”forureningspartikler” fra flymotorerne.
søndag d. 15. marts 2009 kl. 23:29
skrev:
Rigtig flot foto. Husker jeg rigtigt, hvis det der gør vanddampen synlig, er summationspartikler fra flymotorens udstødningsgasser (affaldspartikler), hvorpå den kan samles under nedkøling? Svæve- og sportspilot.
søndag d. 9. november 2008 kl. 12:20